print

Zoeken op auteursnaam

Het zoeken op auteur kan op een aantal manieren gebeuren. Welke manier u kiest, hangt mede af van de volledigheid van de gegevens waarover u beschikt. Het gebruik van truncatie is mogelijk. Aanbevolen wordt de hieronder beschreven auteursopzoeking via Stapsgewijs zoeken. Deze is handiger in het gebruik dan de andere genoemde manieren.

Tip: beschikt u alleen over de achternaam van de auteur en één of meer woorden uit de titel, dan kunt u snel tot een resultaat komen door bij de zoekmethoden Direct zoeken en Uitgebreid zoeken te kiezen voor de zoekindex Alle woorden uit het record en de familienaam in te voeren gevolgd door een titelwoord.

Auteursopzoeking via Stapsgewijs zoeken

Achternaam auteur (bijv. Janssen)

De auteursindex wordt gepresenteerd te beginnen met die achternaam.

Kies uit de gepresenteerde indexlijst de namen met de gewenste voorletters en/of voornamen en voorvoegsels. Let wel: een auteur met de voorletter P. kán dezelfde auteur zijn als die met de voornaam Peter. Een titellijst wordt dan getoond. Kies hieruit de door u gewenste publicaties.

Achternaam + voorletter (bijv. Janssen, p)

De auteursindex wordt gepresenteerd te beginnen met die achternaam én die voorletter. Kies uit de gepresenteerde indexlijst de namen met de gewenste voorletters en/of voornamen. Let wel: een auteur met de voorletter P. kán dezelfde auteur zijn als die met de voornaam Patrick of Peter. Een titellijst wordt dan getoond. Kies hieruit de door u gewenste publicaties.

Achternaam + voorvoegsels + voorletter (bijv. linde van der, r)

De auteursindex wordt gepresenteerd te beginnen met die achternaam én die voorvoegsels én die voorletter. Kies uit de gepresenteerde indexlijst de namen met de gewenste voorletters en/of voornamen. Let wel: een auteur met de voorletter P. kán dezelfde auteur zijn als die met de voornaam Patrick of Peter. Een titellijst wordt dan getoond. Kies hieruit de door u gewenste publicaties.

Gebruik van wildcards: Achternaam + voorletter (bijv. jans$en, r )

Een deel van de auteursindex wordt gepresenteerd, waarin varianten van de achternaam (jansen, janssen, janshen, janszen) voorkomen mét de letter r als eerste voorletter of eerste letter van de eerste voornaam. Kies uit de gepresenteerde indexlijst de namen met de gewenste voorletters en/of voornamen. Let wel: een auteur met de voorletter R. kán dezelfde auteur zijn als die met de voornaam Roger. Een titellijst wordt dan getoond. Kies hieruit de door u gewenste publicaties.

Auteursopzoeking via Zoeken of Uitgebreid zoeken

Janssen

Alle publicaties van de auteurs met de achternaam Janssen, onafhankelijk van voorletter(s) en/of voornaam.

Janssen, a

Alle publicaties van de auteur(s) met de naam Janssen, A.

Janssen, a*

Alle publicaties van de auteurs met de naam Janssen én (eerste) voorletter A of voornaam beginnend met A. Gevonden worden dus de publicaties van o.a. de auteurs Janssen, A. en Janssen, A.B.C. en Janssen, Anton B.C.

Linde van der, r*

Alle publicaties van de auteurs met de naam van der Linde én (eerste) voorletter R of voornaam beginnend met R. Gevonden worden dus de publicaties van o.a. de auteurs Rob van der Linde en Richard Q. van der Linde.

Jans$en$, a*

Alle publicaties van de auteurs met de naam Jansen, Janssen, Jansens, Janssens en voorletters A.B. of een combinatie van voorletter A of voornaam beginnend met de letter A, en tweede voorletter B of tweede voornaam beginnend met B. Gevonden worden dus de publicaties van o.a. de auteurs Jans(s)en(s), A. en Jans(s)en(s), A.B.D. en Jans(s)en(s), Anton B.C. en Jans(s)en(s), Anton Bernard en Jans(s)en(s), Anton Bernard C.

Opmerking

Indien de lijst van gevonden publicaties erg omvangrijk is, gebruik dan de beperkingsmogelijkheden van de zoekmogelijkheid Uitgebreid zoeken. Mogelijk is daar de invoer van een tweede auteur, een woord uit de titel, een jaartal, een taal, een publicatietype.